Fit spaghetti z ciecierzycą
Fit spaghetti z ciecierzycą
Dzisiaj coś bez mięsa ale nie na słodko czyli Fit spaghetti z ciecierzycą. Jak widać po przepisie dieta to nie tylko kurczak, ryż i warzywa. Możemy jeść bezmięsne posiłki i również dostarczać wszystkich niezbędnych makroskładników.
Główny składnik to ciecierzyca z piekarnika. Warto zrobić większą ilość. Nadaje się nie tylko jako dodatek do dań głównych i sałatek, ale tez do samodzielnego chrupania, zastępuje trochę chipsy :)
W tym wpisie macie 2 przepisy w jednym zarówno na ciecierzycę z piekarnika do chrupania jak i spaghetti.
Co potrzebujemy do ciecierzycy z piekarnika :
puszka ciecierzycy
łyżka oliwy z oliwek
Ciecierzyce płuczemy na sicie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciecierzyce, polewamy oliwą, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Pieczemy ok 10 min w 200 st.
Fit spaghetti z ciecierzycą :
80 g makaronu spaghetti
1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany 12 %
sól, pieprz
ciecierzyca z piekarnika
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do makaronu dodajemy jogurt, solimy i pieprzymy. Dodajemy ciecierzycę.
Komentarze
Prześlij komentarz